+40744 951 925

Terapie copii

Dinţii copilului dumneavoastră se vor dezvolta între trei şi şaisprezece luni de viaţă (de obicei se începe la şase luni). Cei doi dinţi din faţă de jos vor fi primii care vor apărea, urmând cei patru dinţi de sus în patru până la opt săptămâni.
Copiii încep să piardă dinţii lor de lapte când aceştia sunt în jur de 6-7 ani, iar acest proces este complet odată cu pierderea molarilor atunci când copilul este de aproximativ 11-13  ani.
Dentiţia permanentă începe erupţia la 6-7 ani şi continuă până când apar molarii de minte, la varsta de aproximativ 17-22 de ani.

 

Apariţia dinţilor de lapte cauzează …
În cele mai multe cazuri apariţia dinţilor de lapte cauzează o creştere a salivării şi o dorinţă de a mesteca lucruri dense, uneori produce durere uşoară şi iritabilitate şi gingiile pot deveni umflate.Erupţia dinţilor nu trebuie să cauzeze febra, diaree, probleme cu somnul sau erupţii cutanate.

Când ar trebui să înceapă copilul meu procesul de curăţare a dinţilor?
Pe masura ce copilul are mai multi dinti puteţi începe să utilizaţi periute moi pentru copii. Ar trebui să folosiţi doar o cantitate cât un bob de mazăre de pastă de dinţi.

Când ar trebui să duc copilul meu la dentist?
În conformitate cu recomandările Academiei Americane de Stomatologie Pediatrică, prima vizită la dentist ar trebui să fie „atunci când vine în lume primul dinte, de obicei între şase şi douăsprezece luni de vârstă.”
În cazul în care copilul dumneavoastră are orice problemă, cum ar fi pete pe dinţi, dezvoltarea de aglomerari dentare sau anormale, sau dacă prezinta orice factori de risc pentru carii în curs de dezvoltare, atunci ar trebui să mergeţi la un dentist. Aţi putea dori, de asemenea, o vizită la medicul dentist, în cazul în care copilul dumneavoastră are orice obiceiuri persistente, cum ar fi suptul degetului mare sau folosirea suzetei ca un copil mic sau scrâşnirea dinţilor lui pe timp de noapte (bruxism).

Are nevoie copilul meu de supliemnt alimentar de fluor?
În general, da. Toţi copiii au nevoie de suplimente de fluor după ce acestia au deja şase luni pentru a ajuta la prevenirea cariilor. Pentru majoritatea copiilor, ei pot obţine fluorul din apa pe care o beau, dacă aceştia sunt într-o zonă în care alimentarea cu apă a oraşului are o cantitate adecvată de fluor în ea (mai mult de 0,6 ppm), şi apa de la robinet este potabilă.
ATENTIE – prea mult fluor poate provoca fluoroza.

Google+
Cookie-uri