+40744 951 925

Albirea dinților

Albirea dinţilor este un procedeu estetic rezultat în urma expunerii dentinei la peroxidul de hidrogen (H2O2). Când peroxidul pătrunde prin smalţ, pigmentarea din dentină se oxidează, oferind un alb reflectat prin smalţul translucent.
Albirea acţionează numai pe dinţii naturali, astfel dacă pacientul are obturaţii sau lucrări protetice, acestea îşi vor păstra culoarea.

Metodele de albire

Albirea prin geluri pe care o realizează pacientul acasă. Gelurile respective sunt date de către medic in funcţie de sensibilitatea pacientului. Ele se aplică în gutiere (conformatoare de plastic realizate în laborator pentru fiecare pacient). Cu ajutorul acestor gutiere gelul stă în contact strâns cu smalţul şi nici nu irită gingia pentru că excesul se îndepărtează foarte uşor. Perioada de aplicare este de 5 zile pentru fiecare arcadă de la 1,5 ore pana la 6 ore, în funcţie de concentraţie.

În ceea ce priveşte albirea dinţilor realizată în cabinetul stomatologic, ea este recomandată ca fiind cea mai eficientă, rapidă si sigură metodă de curaţare a petelor nedorite. În cazul acestei proceduri, produsul de albire se aplica direct pe dinţi. El este aplicat cu ajutorul unei surse de caldură, de lumină sau de laser. Lumina şi/sau căldura accelerează efectul de albire. Rezutatele se pot observa in maximum 60 de minute de la efectuarea tratamentului.

Google+