+40744 951 925

Securitate

Dezinfectarea suprafețelor

Suprafeţele expuse sunt dezinfectate după fiecare pacient cu ajutorul unor substanţe chimice profesionale. Având un spectru foarte larg de intervenţie şi decontaminare, se reduce numărul germenilor la zero, prin dezinfectarea suprafeţelor de două ori, o dată prin ştergerea cu această soluţie, iar apoi soluţia fiind aplicata din nou prin pulverizare lăsând ca aceasta să acţioneze în timp, eliminându-se prin evaporare. Substanţele utilizate sunt certificate la nivelul Uniunii Europene, aceste conţinând substanţe active pe virusul HIV, hepatita B şi C, Adenovirus, Herpex, Coronavirus, tuberculocide, Candida albicans, fungicide, sporicide etc.

Pentru dezinfectarea mâinilor medicului şi asistentei se folosesc substanţe dezinfectante, precum şi săpunuri profesionale antibacteriene, înainte şi după utilizarea manuşilor de examinare.

Lampa bactericidă cu ultraviolete

Lămpile bactericide sunt utilizate pentru dezinfecţia  aerului şi a suprafeţelor din încăperi cu încărcătură microbiană mare prin intermediul  radiaţiei ultraviolete

Avantajele lămpii bactericide  pentru perete sau tavan

–  Eficacitate mare: are capacitatea de a distruge 99,9% din microorganismele din mediu;
–  Spectru larg: radiaţiile ultraviolete distrug: bacterii, viruşi, fungi, mucegaiuri, alge, protozoare;
–  Se poate folosi şi în prezenţa personalului uman, fiind dotată cu un dispozitiv de orientare şi reflector pentru concentarea radiatiei ultraviolete;
–  Nu produce ozon sau alţi compuşi secundari, chimici sau fizici.

Sterilizarea instrumentelor

Sterilizarea materialelor folosite în tratamentele stomatologice are ca scop eliminarea în totalitate a florei microbiene.

Deoarece acest proces este extrem de important, eliminând orice risc de contaminare, cabinetul nostru a ales să achiziţioneze cea mai perfomantă şi sigură aparatură de pe piaţă, folosind sterilizitatorul de clasa B (cea mai sigură clasă) cu imprimantă. Pe lângă ca fiecare sterilizare este testată individual cu ajutorul testelor de sterilizare, markerilor de pe foliile în care sunt împachetate instrumentele, sterilizatorul, imprima toţi parametrii de presiune, temperatură, timp şi stadiu, eliminând orice urmă de îndoială asupra sterilizării.

Procesul de sterilizare presupune o serie de proceduri foarte bine definite pentru ca certitudinea sterilizării să fie atinsă.

Presterilizarea presupune imersia instrumentelor într-o soluţie cu dezinfectant distrugând majoritatea germenilor de pe instrumente.

Spălarea manuală este necesară pentru eliminarea eventualelor substanţe solide care s-au depus pe echipamente.
Împachetarea instrumentarului în folii sterile asigură certitudinea că instrumentarul nu a fost contaminat accidental după sterilizare, pachetul cu instrumentar steril necesar tratamentului stomatologic, pentru fiecare pacient în parte, fiind desigilat în faţa acestuia.

Sterilizarea propriu zisă se face la temperaturi şi presiuni foarte înalte, distrugând orice urmă de germeni care ar putea să fi rămas din procesul de presterilizare.

După sterilizare, pe fiecare pachet de instrumente este inscripţionat cu dată şi ora la care sterilizarea a fost efectuată.

Google+