+40744 951 925

Dotare

Burdujandent foloseşte aparatură şi materiale de ultimă generaţie, sterilizarea se realizează conform standardelor impuse de Uniunea Europeană, asigurând astfel un confort fizic şi psihic pacienţilor. Dotarea, materialele şi aparatura folosită, precum şi conduita personalului medical înlătură teama pacienţilor de tratamentul stomatologic.

Uniturile dentare fac parte din colecţia STERN WEBER şi EURODENT produse în Italia. Echipamentele lor, de ultimă generaţie, oferă medicului dentist posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea uşor, dar în acelaşi timp asigurând un confort maxim pacientului.

Instrumentarul

BURDUJANDENT a achiziţionat o gamă variată de instrumentar, de maximă calitate ce vine în sprijinul medicului dar în acelaşi timp, oferindu-i pacientului siguranţă şi mult confort. Astfel pentru partea de stomatologie generală avem la dispoziţie o gamă variată de produse.
Toate instrumentele şi trusele sunt ambalate în vid, în pungi speciale de unică folosinţă şi sterilizate conform normelor europene.

Camera intraorală vă oferă posibilitatea să vedeţi în timp real ceea ce nu se poate observa în oglindă şi are avantajul de a stoca în computer, imaginile şi filmele realizate. Este des folosită pentru a arăta pacientului imagini înainte şi după tratament.

Atât profesionalismul cât şi aparatură din dotare fac ca orice tip de tratament stomatologic să se realizeze în scurt timp şi în lipsa totală a durerii.

 

Air Flow

igiena orala
Şedinţa de igienizare are loc la începutul fiecărui tratament stomatologic dar şi odată la 6 luni. Aceasta constă în:
Detartrajul ultrasonic –îndepărtarea tartrului de la nivelul dinţilor, cu ajutorul ultrasunetelor.
Periajul profesional – se realizează în cabinet cu ajutorul unei periuţe montată la piesa unitului şi cu o pastă specială, având ca scop înlăturarea plăcii bacteriene de pe suprafaţa dentară şi înlăturarea petelor de pe dinţi determinate de alimente/tutun.
Airflow – tratamentul cu aparatul de profilaxie Airflow constă în spălarea dinţilor cu o pulbere de bicarbonat de sodiu în amestec cu apă, sub presiune, având ca scop îndepărtarea petelor de pe dinţi, din zone greu accesibilie, a depozitelor fine de tartru, având ca efect dinţi mai albi, mai strălucitori şi o respiraţie proaspătă.
Şedinţa de igienizare se încheie cu un instructaj amănunţit al pacientului asupra tehnicii corecte de igienizare, alegerii tipului de perie dentară, pastei de dinţi şi apei de gură, utilizarea firului inter-dentar în funcţie de necesităţile fiecărui pacient.

 

Albirea dinţilor

Lampa TECNO- GAZ, folosită pentru albirea dentară.

dotare 5 268x196

Albirea dinţilor este un procedeu  estetic rezultat în urma expunerii dentinei  la peroxidul de hidrogen. Când peroxidul pătrunde prin smalţ, pigmentarea din dentină se oxidează, oferind un alb reflectat prin smalţul translucent.

Albirea acţionează numai pe dinţii naturali, astfel dacă pacientul are obturaţii sau lucrări protetice, acestea işi vor păstra culoarea.

 

   Metodele de albire

Albirea prin geluri pe care o realizează pacientul acasă. Gelurile respective sunt date de către medic in funcţie de sensibilitatea pacientului. Ele se aplică în gutiere (conformatoare de plastic realizate în laborator pentru fiecare pacient). Cu ajutorul acestor gutiere gelul stă în contact strâns cu smalţul şi nici nu irită gingia pentru că excesul se îndepărtează foarte uşor. Perioada de aplicare este de 5 zile pentru fiecare arcadă de la 1,5 ore pana la 6 ore, în funcţie de concentraţie.

În ceea ce priveşte albirea dinţilor realizată în cabinetul stomatologic, ea este recomandată ca fiind cea mai eficientă, rapidă si sigură metodă de curaţare a petelor nedorite. În cazul acestei proceduri, produsul de albire se aplica direct pe dinţi. El este aplicat cu ajutorul unei surse de caldură, de lumină sau de laser. Lumina şi/sau căldura accelerează efectul de albire. Rezutatele se pot observa in maximum 60 de minute de la efectuarea tratamentului.

 

Radiologie

radiologie 1radiologie 2

Stabilirea planului de tratament şi a diagnosticului se efectuează după o examinare rediologică cu aparatul RX, care permite realizarea imaginii unui grup de dinţi sau a intregului maxilar.
Filmul redă localizarea unei cavităţi carioase ascunse, arată structura ţesutului osos, starea paradonţiului şi controlul tratamentului endodontic.
Analizarea mai precisă se realizează cu ajutorul aparatului digital, radioviziograf, imaginea zonei examinate se afisează în timp real pe display-ul computerului şi se poate prelucra in multiple modalităţi.
Utilizarea viziografului nu supune pacientul la riscuri cum ar fi supradozările sau radiaţiile secundare.

 

Endodonţie

dotare 6 268x196
O prelucrare corectă şi modernă a canalelor dentare se realizează cu ajutorul motorul endodontic VDW.

 

Raipex – aparat pentru determinarea lungimi canalelor radiculare

Acest apexlocator este de ultimă generaţie şi are o acţiune precisă indiferent de condiţiile canalului radicular. Cu ajutorul acestuia, tratamentele de canal se vor realiza în mod cert, corect şi complet pe toată lungimea canalului.

 

Implantologie

Un implant dentar este o „rădăcină” din titan, folosită în stomatologie, pentru a sprijini restaurări care seamănă cu un dinte sau grup de dinti, pentru a înlocui dinţii lipsă.

 

Fiziodispenser

implantologie
Fiziodispenserul din cadrul cabinetului nostru este fabricat de NOUVAG International, clasa Implantmed.
Ce îl face superior fata de alte fiziodispensere? Faptul că e simplu de manevrat, că are un număr remarcabil de programe, un software sofisticat, un motor puternic şi că are un design ergonomic. Astfel medicii noştri au plăcerea de a lucra cu un aparat excepţional şi de a oferi pacientului o intervenţie chirurgicală sigură,corectă si gentilă.

 

Sterilizarea

Sterilizarea se realizează intr-o cameră specială, respectându-se cele mai stricte norme de igienă sanitară, utilizând o aparatură moderna şi de calitate. Toţi dezinfectanţii utilizaţi în cadrul cabinetelor sunt certificaţi şi se încadrează în cerinţele normelor europene, astfel oferind pacienţilor noştrii o siguranţă în ceea ce priveşte sterilizarea. De asemenea deţinem şi o lampă bactericidă cu ultraviolete care dezinfectează şi sterilizează suprafeţele din cadrul cabinetelor.

sterilizare 2 268x196sterilizare 3 268x196

sterilizare 5 268x196

sterilizare 1 640x480

Google+